Hej alla!

Här är Birca´s blogg om stallets människor och hästar. Här kan du läsa om vad som händer i stallet samt reflektioner över olika hästrelaterade företeelser. Vill även du skriva inlägg här? Kontakta då mig via mail cas.birca@telia.com

Farre på hästarnas evigt gröna ängar!

lördag 19 november 2011

Regalo

Idag börjar Regalo vara tillbax till sitt gamla jag igen. Efter några veckors "seghet" börjar han vakna till liv igen :) Äntligen säger jag bara.

Idag har han fått springa lite cavaletti :) Gick väl sisådär... En del ggr gick de jättebra å ett par ggr så var de precis så han lyckades komma över.

Sen blev de massor av träning på övergångar... Skritt - trav, trav- halt, trav - skritt. Jättebra gick det.

Tränade även byta håll, även de helt ok.

Vi tränar även mkt på kroppsspråk, han är mkt lyhörd, ökar när jag lutar mig framåt, saktar lite när jag rätar på mig. Jättekul träning.

Idag blev de inge 6 keys, "bara" löslongering. Det är ju viktigt att han får lite kondition tills det är dax att börja rida honom. Snart blir de nog att börja longera honom med sadel, bara för lite extra träning.


Tibbe har jag ridit idag oxå <3 Min söta farbror :) Han gick så bra idag... Men visst finns de massor av saker vi måste träna på. Bl a att orka trava i lugnare tempo, han "tjuvökar" farten efter bara några meter. Han blir ganska fort trött å då lägger han sig i handen :/ Och då är de viktigt att sakta av till skritt, låter man de gå för länge så börjar de gå väldigt "fort".

Mkt väl godkänt får han för räknad skritt :)) Han ser inte rolig ut i formen men han går jättesakta iaf :) Formen kommer när den kommer. Viktigast att han gör saken rätt.

Öppnor och slutor är i de närmaste perfekta :) Inte alla men många av dom. I skritt. Vi tränar inte så mkt öppnor i trav, men de blir mera när han orkar mer.

Ingen träning på galoppfattningar blev de idag. Kanske nästa gång. Men nog märker jag att han vill, han blir väldigt trippig :)

Jag är jätteglad att få rida honom, en riktig pärla, han gör så gott han orkar, och givetvis finns de massor av utmaningar kvar. Och tur är väl de :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar