Hej alla!

Här är Birca´s blogg om stallets människor och hästar. Här kan du läsa om vad som händer i stallet samt mina reflektioner över olika hästrelaterade företeelser. Vill även du skriva inlägg här? Kontakta då mig via mail cas.birca@telia.com

Farre på hästarnas evigt gröna ängar!

lördag 25 februari 2012

Christopher Bartle - ryttare och tränare

Var in på Youtube för att leta klipp på ryttaren Christopher Bartle - en ryttare med fantastisk sits och följsamhet som på 80-talet red i världseliten i dressyr med hästen Wily Trout - han är från början fälttävlansryttare som under en period sadlade om till dressyr pga av att en senskada gjorde att WT fick pensioneras från fälttävlan. Han kom bl.a individuellt på 6e plats på OS i Los Angeles 1984. Han är den hittills högst placerade engelska ryttaren i dressyr på OS. Han har på senare år varit bl.a OS tränare för såväl engelska som tyska (sedan 2001) fälttävlansteamen.

Läs mer om honom på Wikipedia

Tyvärr hittade jag inga klipp där han rider men däremot några bra klipp där han talar om annat (i sin tränarroll). Här har jag lagt upp ett första som handlar om "ryttarens hand". Lyssna!



Här är ett annat som handlar om "Begränsningar & partnership"



Och här ett tredje som handlar om "Dynamiken i partnerskapet mellan häst o ryttare"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar